Welkom op de site van Cavalier kennel Thuvadog.

Voor onze kennelnaam zijn we de geschiedenisboeken ingedoken. Tot februari 2009 hebben wij in Duiven gewoond. Daar zijn we dus met onze kennel begonnen. Ondanks dat we nu in Loerbeek wonen wordt de kennelnaam dan ook niet veranderd. De woonplaats Duiven heeft vroeger aan Duitsland toebehoord. De plaats heette toen Thuva. Als je "Duiven" in het dialect uitspreekt, dan hoor je de naam daarin terug.

De plaats Loerbeek ligt nabij de Duitse grens in de provincie Gelderland en is een klein dorpje in de buurt van de grensplaats Beek (aan de A12 Utrecht-Oberhausen).

Wij hebben alleen maar teefjes en fokken alle vier de kleuren. Ons eerste nestje (was maar ייn puppy) is geboren op 20 mei 1993. Daarmee is onze hobby begonnen. Wij fokken maar een enkel nestje per jaar.
Alle fokhonden zijn getest op hart, ogen, patella luxatie en syringomyelia(MRI).
Sinds 4 januari 1994 is onze kennel officieel geregistreerd bij de Raad van Beheer op Kynologisch gebied in Nederland.

Naast onze cavaliers hebben wij ook nog een Border Collie. Haar naam is Meggan.
Zij is geboren in Engeland bij de Lonscale Farm en heet officieel Meggan of Killiebrae. Zij is bij ons de leider van de roedel cavaliers en als wij gaan wandelen, dan houdt ze de roedel ook echt bij elkaar. Dus voor haar geen schapen maar cavaliers. 

  Make sure that your browser is Java enabled...  


   
Cavaliers in alle vier de kleuren

Wij zijn lid van de :
  • Cavalier Club Nederland
  • Kynologen Club Arnhem
  • Cavalier King Charles Gilde
Cavalier Vizier

De Cavalier Vizier

Het 2-maandelijkse clubblad van de Cavalier Club Nederland, vol met wetenswaardigheden van en over de Cavalier King Charles Spaniel, leerzame rubrieken, evenementen, advertenties van fokkers met veel foto's van cavaliers en nog veel meer, gratis bij een lidmaatschap van de vereniging.
©copyright 2007-2011 Ton Geerards.
Laatste wijzigingen 23 Juli 2011